maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Dr. Csiszár Róbert szervezésében

 

2018 – 2019

————————————————————————————————

Komplementer fogorvoslás – biológiai fogászat – oralakupunktúra 1 éves képzés

– tanfolyam vezető: Dr. Csiszár Róbert

2018. szept. 29. – 2019. jún. 01.

PTE ÁOK/2018.II/ 00032  –  Akkr. pont: 40

A képzés betekintést ad az orvoslás és a fogorvoslás területén alkalmazott komplementer módszerekről. Az Európai Uniós tervezetek kutatásairól, célkitűzésekről és az egészségügyi jogszabályok alkalmazásának jövőjéről, az alternatív és a komplementer módszerek összehasonlításáról. A tanfolyam során a hallgatók megismerik fogászat egyes területeinek komplementer szemléletű módszerekkel való kiegészítését és ezek gyakorlati alkalmazását a napi praxisban.

A képzés főbb területei:

Hagyományos kínai gyógyászat, HKO, alapelvei – Bevezetés az akupunktúrába – Az oralakupunktúra rendszere – A fogak kapcsolatai az akupunktúrás rendszerrel – Az akupunktúrás csatornák feji vetületei – Orthopediai kórképek fogászati háttere –  Az elektro-akupunktúra elmélete – EAV diagnosztika és terápia – Voll–féle EAV – biorezonancia-bioreguláció-biofeedback – Kapcsolat a homeopátiával és a Hagyományos kínai orvoslással – A feji gócok központi szerepe – Feji góc-diagnosztikus pontok – Zavarómezők, hegek hatásai.

A különböző méregtelenítési módszerek az utóbbi évtizedekben az általános orvoslásban is meghatározóvá váltak, különösen vonatkozik ez a komplementer orvoslás területére. A komplementer fogorvosnak is tisztában kell lennie a méregtelenítési módszerek történetével, a bevált és bizonyított eljárásokkal és az alkalmazás lehetőségeivel a fogászati praxisban. Kiemelt területek; amalgám, higany méregtelenítés – fémallergiák és kezelésük – fitoterápia, gyógynövények a fogászatban – fogorvosok és fogászati asszisztensek veszélyeztetettsége.

részletesen:

tanfolyamra előzetes jelentkezés:  info@biodent.hu 

vagy online jelentkezés itt;

 Oftex regisztráció; PTE ÁOK/2018.II/ 00032

 

 

 

 

Tavirózsa3