maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Küldte mint - aug 14, 2013 -ban Kongresszus | 0 hozzászólás

MAOT 26. KONGRESSZUSA

MAOT 26. KONGRESSZUSA

“Integratív medicina – orvostudomány a XXI. században”
Eger, Hotel Eger&Park | 2011. szeptember 30-október 2.

Kedves Kollégák, Barátaink!

Alig telt el pár hónap a legutóbbi kongresszusunk óta, s máris a következőre készülünk: a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2011. szeptember 30-tól október 2-ig Egerben tartja 26. Kongresszusát. Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, de folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat.
A 2011-es év kiemelt témája az integratív orvoslás. Részben azért, mert hangsúlyozni kívánjuk, hogy ez a gyógyító munkának azon formája, amely hitünk szerint leginkább szolgálja pácienseink javát. Másrészről pedig azért, mert ismeretünk, lehetőségeink korlátozottak, így fontos, hogy megismerjük a saját kezelési módszereinket kiegészítő technikákat, megközelítéseket. Terveink szerint külön szekcióban vendégül látunk homeopata, ajurvédikus medicinát gyakorló, neurál- és manuál terapeuta kollégákat, csakúgy, mint fitoterápiás és apiterápiás szakembereket. Meghívtuk a szkeptikusok képviselőjét is, abban bízva, hogy kritikus észrevételei nem rombolnak, hanem segítenek tudományosan megalapozott arculatunk építésében és megfelelőbb fórumon kaphat választ kérdéseire.
A Komplementer Medicina európai helyzetének felmérése és kutatása a CAMbrella Unios programban (www.cambrella.eu) félidejéhez ért. Ebben hazánk is tevékenyen részt vesz és ajánlásokat tesz az Unió felé.
Újdonság, hogy a NATO is érdeklődéssel fordul a Komplementer Medicina, ebben az akupunktúra felé is. Ebben az évben indult el az a 3 éves program a NATO RTO 196 programjaként, amely a katonai egészségügyben és ennek nyomán a civil szférában is kiemelten foglalkozik a mentális well-being, az állóképesség fokozása és az egészség megőrzése érdekében a következő témákkal: fájdalom és krónikus betegségek managementje, stressz és ezen alapuló megbetegedések, az emberi teljesítőképesség fejlesztése és optimalizálása. A párizsi első összejövetelre meghívták Magyarország képviselőjét is – egyedüliként a keleti európai országok közül. A meghívás oka lehet a CAMbrella programban való részvételünk és a Nemzetvédelmi Egyetemen meghirdetett 2 téma is a doktori iskolában, amelynek kereten belül PhD képzés létezik.
A szakmai szabályozottság felé is nagy lépések történtek a Szakmai Kollégium felállításával, remélve, hogy tevékenysége konszenzust hoz és előrelépést, tisztulást a rendezettség felé.
Ez évi találkozónk kivételesen színesnek ígérkezik, reméljük, minél többen tudunk majd meríteni belőle. Ezúton kérjük mindazokat, akik szívesen járulnak hozzá ismereteikkel a közös tudás-vagyon gyarapításához, hogy készüljenek előadással kongresszusunkra.
Témáink: fájdalom management, rehabilitáció, életmód, varia, workshopok.

Viszontlátásra Egerben!

Dr. Hegyi Gabriella
MAOT elnök

Dr. Joós Károly
MAOT főtitkár

maot-26-kongresszus-szeged-program.pdf
Részletes program (.pdf)


maot-xxvi.pdf
Értesítő (.pdf)


maot-xxvi-reglap.pdf
Regisztrációs lap
(.pdf)