maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Küldte mint - aug 14, 2013 -ban Kongresszus | 0 hozzászólás

XXV. MAOT Kongresszus

XXV. MAOT Kongresszus

Ezen belül a IV. Sino – Magyar Orvosi Fórum, CAMbrella projekt EU magyar munkacsoport ülése

Tisztelt Kollégák, Barátok!

A MAOT sok megpróbáltatással járó, harcos történetében mérföldkő a XXV. Jubileumi Kongresszus szervezése. Egyrészt igazolja, hogy nem volt hiábavaló a társaság negyedévszázados munkája, az együtt tartó erő, amely összekovácsolta a szakmáért tenni akaró és azért felelősséget is vállaló kollegákat. Másrészt folyamatos jelenlétünket és jelentős szakmai fajsúlyunkat is igazolja ez a negyedszázados szakmai életút.
A kínai-magyar szakmai kapcsolatok 2003-ban kezdődtek, majd fokozatosan megerősödve és kiszélesedve, immár a IV. szakmai fórumnak adunk helyet együtt a jubileumi rendezvényünkkel. A kapcsolat lehetővé tette a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Iroda (NKTH) és a kínai kormány által jegyzett, bilaterális kulturális együttműködés keretén belül az egészségtudományokhoz tartozó Hagyományos Kínai Orvoslás kutatási projektjeit, azok folyamatos, mélyebb szakmai tartalommal történő megtöltését, támogatását. A krónikus betegségek terén történő alkalmazás mindkét országban e kutatás kiemelt témáját képezik.
Az Európai Unió első ízben támogat 2010. január 1-vel kezdődő FP7-s programjában jelentős anyagi eszközökkel olyan témát- CAMBRELLA- , amely a Komplementer Medicina hatásait, hatékonyságának vizsgálatát, helyi sajátosságait és a betegek fokozott biztonságát, védelmét vizsgálja, miután e terület erősödő térnyerése, a lakosság fokozott igénye, az ellentábor folyamatos támadása is megköveteli a tudományos összegzést. 16 európai ország szövetkezett ezen feladatra, amelynek a Pécsi Egyetem KM Tanszéke is tagja.
Pécs Magyarország egyik legkiemelkedőbb kulturális központja, ahol 1367-ben az első magyarországi egyetem alakult meg. Izgalmas és figyelemreméltó rendezvények sorozata jelzi a 2010-es Európai Kulturális Főváros címét elnyert Pécs programjait, amely esemény az európai és azon kívüli nemzetek figyelmét is Pécs felé irányítja. Ugyancsak lényeges az a tény is, hogy a PTE-n alakult meg Magyarország első Komplementer Medicina Tanszéke is az országban.
Rendezvényünk kiemelt része e programsorozatnak, melyben közösen ünnepeljük meg Társaságunk fennállását, sikereit, gyümölcsöző kapcsolatait, előrevetítve eljövendő remélt sikereit is.
Kedves Barátaim! Ünnepeljük közösen ezen eseményeket, aktív részvétellel, szakmai eredményeink közlésével, erősítsük összetartozásunkat a Társaság szakmai életében megalapozva a további lehetőségeket. Különösen kiemelt fontosságúnak tartom a Társaság azon fiatal tagjainak részvételét, akik az elmúlt évek megújult, elmélyültebb és tartalmasabb képzési rendszerének köszönhetően csatlakoztak hozzánk. Ők képezik azon sodró erőt, amely majd továbbviszi a “lángot” a folyamatosság érdekében!
Pécs 2010. október, Hív Európa Kulturális Fővárosa, találkozzunk hát!

Dr. Hegyi Gabriella,
elnök, MAOT

Letölthető anyagok:

maot_25_kongresszus_2010.pdf
Leírás (.pdf)


regisztracios_lap.pdf
Regisztrációs lap (.pdf)

koltsegvallalo_nyilatkozat.pdf
Költségvállaló nyilatkozat (.pdf)