maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Küldte mint - jún 1, 2020 -ban Hírek, Hírlevél |

HÍRLEVÉL június

HÍRLEVÉL június

 

Tisztelt Kollégák!

Remélhetőleg túl vagyunk a COVID-19 által okozott sokk-hatáson és lassanként visszatérhetünk orvosi hivatásunk gyakorlásához. Tisztelet azoknak a kollégáknak, akik a fertőzés ellen az élvonalban emberségből, tisztességből és szakmaiságból kiváló tanúbizonyságot tettek! Soraink között is vannak olyan kollégák, akik ide sorolhatók: köszönet és tisztelet illeti meg őket!

Ismét szomorúan gyászolunk! Elhagyott minket dr. Szabó András kollégánk, (a MAOT alelnöke is volt és alapító tagja) aki méltósággal és türelemmel viselt súlyos betegségében is utolsó pillanatáig segítette a MAOT oktatói munkáját. Megemlékezésünket olvashatja minden tagunk a weboldalunkon, sőt versmondóként is megcsodálhatjuk őt…( http://www.maot.hu/?p=4149)

Ismét levizsgázott 29 kollega a HKO és kapcsolt technikái című 2 éves egyetemi tanfolyamból, ami nem volt könnyű feladat, hiszen a karantén közepette az egyetemi TEAMS-en keresztül tették le mindannyian a vizsgájukat egy előzetes tesztírás után. Gratulálunk nekik és várjuk őket sorainkba. 6 kolléga már jelentkezett is hozzánk a MAOT-ba, többeket is várunk, hiszen a fiatalságé a jövő…

A minden évben megrendezett MAOT tudományos konferencia, együtt a X. Sino-Magyar Orvosi Konferenciával, valamint a Magyar Integratív Medicina Szövetség II. Kongresszusával – eredetileg 2020. szeptember 18-20 közötti időpontra tervezve ­­- sajnos, a nemzetközi szervezőpartner (India) értesítése és a kínai kollégák utazásának tiltása miatt elmarad!

Ugyanakkor, hogy jelenlétünket tudassuk és erősítsük a tagokban, nagy erővel szervezünk egy online konferenciát, amelyre várjuk a jelentkezőket, hogy minél hamarabb megszervezhessük. Az online konferencia előadásainak ideje hosszabb lehet, kb. 30-40 perc, amelyet mindenki maga vesz fel (ma már ez technikailag lehetséges egy jó minőségű mobiltelefonnal is…) és összehozva egy 10-15 előadást, elérhetővé tudjuk tenni egyrészt a tagtársaink, másrészt a nagyközönség felé is. Nem tervezzük a megtekintését nagy díjszabással elérhetővé tenni, csak egy kisebb összeget kér a MAOT érte, amibe a technikai munka kerül.

Kérjük, hogy jelezzétek a vezetőség tagjaiként is és a tagtársak esetében is, ha előadást kívántok tartani. A szervezőbizottság felveszi veletek a kapcsolatot.

A MAOT-MIMSZ és a SINO-Magyar X. Kongresszusát – nagy nemzetközi konferenciaként – 2021. október elejére tervezzük, amely időpont jelenleg megtarthatónak látszik!

  1. június 1.-vel kötelező kapcsolódni a EESZT-hez. Többszöri érdeklődésünkre az AEEK számítástechnikusai jelezték, hogy a napokban elkészül az ingyenes szoftver, amely elérhető lesz, de minimális programokkal. A komplementer medicina témakörében tevékenykedő orvosoknak külön rendelet készül, amely megjelenését szintén ebben a hónapban ígérték, de még nem készült el, sajnos. Ennek véleményezésébe nem kérték fel a Szakmai Kollégiumi Tagozatot sem az illetékesek. Levelezésünket ide másolom:

Kedves Doktornő! Sajnos nincs róla pontos információm. Pár napon belül várható a megjelenése. Itt lesz ellenőrizhető: https://e-egeszsegugy.gov.hu/medikai-rendszerek

Egyelőre a lényeg, hogy az EESZT csatlakozási folyamattal készüljön el (csatlakozás, kártyaolvasó, sms-jelszó, ellenőrző alkalmazás, eszemélyi aktiválás EESZT-ben, EESZT portálon orvos felhasználó hozzáadása).

Üdvözlettel, Jancsek Árpád

 

Tagdíj: Kérjük azoktól akik még nem tették meg, hogy a 2020.-évi tagdíjat rendezzék. A tagdíj változatlanul évi 6000-, illetve nyugdíjasoknak 3000-Ft.

Békés újrakezdést kívánunk – mert sok minden megváltozott és nem lesz a régi semmi sem – és aktív részvételt a továbbiakban minden Kollégának!

 

Prof. Dr. Hegyi Gabriella                    Dr. Csiszár Róbert

MAOT elnök                                          MAOT főtitkár

 

 

Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (1989-)