maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Küldte mint - jún 11, 2018 -ban Hírek, Hírlevél |

HÍRLEVÉL 2018 JÚNIUS

HÍRLEVÉL 2018 JÚNIUS

Kedves Kollégák, Barátaink!

Mostani levelünk, rendhagyó módon, két mellékletet is tartalmaz. 2018 május 25-én lépett hatályba az „Általános adatvédelmi rendelet” (General Data Protection Regulation – GDPR), mely szabályozza megosztott személyes adatok kezelését és felhasználását.

A GDPR felülírja a meglévő adatvédelmi szabályokat, egyesíti az Európai Uniós tagállamok adatkezelési szabályait. Célja, hogy az egyén nagyobb ellenőrzést gyakorolhasson a személyes adatainak gyűjtése, tárolása, megosztása és felhasználása felett.

A levelünkkel ennek a rendszernek a kiépítéséhez és működtetéséhez kérünk segítséget.

Az első melléklet az Adatvédelmi hozzájárulás, melynek kérjük az aláírását és a visszaküldését a MAOT adminisztráció címére; Budapest,1196 Petőfi u. 79.

A második melléklet az Adatvédelmi Tájékoztató, ezt nem kell visszaküldeni.

Mint a tájékoztatóban látható, a nyilvántartott és kezelt adatok köre kibővült. A MAOT korábbi tagnyilvántartása csak a szűk személyi adatokra – név, cím, tel. szám, email cím, stb. szorítkozott, a MAOT portálon (www.maot.hu) régebben is működő, de idén tavasszal megújult „ORVOS LISTA” szükségessé tette az adatok nyilvántartásának kibővítését, természetesen csak azok számára, akik az Orvos listán szerepeltetik az adataikat és elérhetőségeiket.

Tehát a MAOT nyilvántartás jóváhagyása a MAOT tagságát, a honlapon regisztráltakat és az Orvos listán szereplőket érinti, illetve lehetővé teszi, hogy leveleket, hírleveleket jutasunk el részükre.

 

Megújult ORVOS LISTA

Az akupunktúrás Orvosok listája a Társaság felajánlása és szolgáltatása a regisztrált tagság részére. Kettős célt szolgál, egyrészt lehetővé teszi, hogy az érdeklődők a MAOT által ajánlott orvosok közül választhassanak, ezen az úgynevezett külső / nyilvános listán szerepelő adatok az orvos Neve, Rendelési helye, Tel. száma és a Webes elérések lehetőségei (email cím, honlap).

Az un. belső / NEM nyilvános listán megadott adatok a MAOT minőség biztosítási rendszer célját szolgálják és a nyilvános adatokon kívül a következőket tartalmazzák; Nyilvántartási azonosító, Név, Születési dátum, Diplomák dátuma, Elérhetőség (telefon, email),  Számlázási cím, Tudományos fokozat, Orvosi pecsétszám, Milyen tanfolyamokat végzett, MAOT tagság kezdete, HKO végzettséget igazoló oklevél száma, kiállításának ideje, Weblap cím, Munkahely és címe, Oktatói gyakorlat, Nemzetközi kapcsolatok, MAOT tisztség, – funkciók.

JAVASLAT – aki az orvos listán már szerepel, kérjük frissítse az adatait, ezt úgy teheti meg, ha névvel és a korábban kapott jelszóval belép az oldalra. A másik lehetőség, hogy új regisztrálóként a MAOT főmenü / MAOT REGISZTRÁCIÓ almenüpontban kitölti az adatmezőket (http://www.maot.hu/?page_id=3554). Fénykép feltöltésére is van lehetőség, ezzel, eddig még nagyon kevesen éltek. A zöld mezőbe beírt adatok jelennek meg nyilvánosan.

 

HÍREK

Gratulálunk Dr. Szalkai Iván sikeres PhD védéséhez!

“A munka és harcképesség fenntartása nem konvencionális eszközökkel extrém körülmények között” című doktori (PhD) értekezése a katonai műszaki tudományok tudományágban.

A beszámoló az I. International and Complementary Medicine Congress – ről, mely április 18-22 között volt Isztambulban, 4000 résztvevővel, itt olvasható; http://www.maot.hu/?p=3596

Prof. Hegyi Gabriella a Szegedi Tudomány Egyetemen, a Szabad Akadémia című, akkreditált tudományos kreditpontos előadássorozat keretén belül tartotta meg 1,5 órás előadását, „Beilleszthető-e a TCM / HKO az egészségügyi ellátó rendszerbe” címmel, 450 hallgató előtt.

Június 7 és 9 között rendezik meg az  I. WHO Interregional Training Workshop – ot Macao-ban, a WHO szervezésében, a MAOT elnökét meghívták, ez figyelemre méltó elismerése  a társaságunknak.

A New Instant Irodával hozzákezdtünk a szeptember 29-30.-án tartandó MAOT  kongresszus szervezéséhez, amely ismételten a TCM Konfuciusz Intézettel közös szakmai program. Budapesten lesz, a pontos helyszín hamarosan megválasztásra kerül, természetesen árfüggően. Már most el lehet kezdeni a tartandó előadások összeállítását! Külön gyermek gyógyászati szekciót is tervezünk, mert kínai kollégák is jelezték részvételi szándékukat, kifejezetten ebben a témában.

FONTOS!

Tagdíj: Kérjük azoktól akik még nem tették meg, hogy a 2018.-évi tagdíjatrendezzék. A tagdíj változatlanul évi 6000-, illetve nyugdíjasoknak 3000-Ft.

 

 üdvözlettel;

Prof. dr. Hegyi Gabriella                        Dr. Csiszár Róbert

MAOT elnök                                                MAOT főtitkár

 

Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (1989-)

Budapest, 1196. Petőfi u. 79. tel: 061-281-3035

info@maot.hu  /  www.maot.hu