maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Kategóriák menü

Küldte mint - ápr 17, 2017 -ban Hírek, Hírlevél |

HÍRLEVÉL 2017 április

HÍRLEVÉL 2017 április

 

Kedves Kollégák, Barátaink!

A tavaly szeptemberi nagy sikerű ECIM nemzetközi konferencia után, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2017. szeptember 9-10-én Pécsett tartja immáron 32. kongresszusát.

Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, hanem folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat. Örvendetes tény, hogy a HKO a szkeptikus támadások ellenére létjogosultságot nyert ma már a világ 122 országában, hiszen számos kiváló minőségű tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásba, a betegek megsegítésére.

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat (2003 óta) fokozatosan megerősítve és kiszélesítve, sikerült két éve megalapítani a magyarországi Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézetet, amely megalakulása egyetemi hátteret is biztosít a komplementer medicinának és ezen belül a hagyományos kínai orvoslásnak.

A Pécsi Tudományegyetem idén ünnepli fennállásának 650. évfordulóját, ezen ünnepi rendezvény is méltóan tiszteleg a több száz éves múlttal rendelkező intézmény előtt, ezért is közös a szervezés a MAOT-tal.

A 2017 év kiemelt témája a HKO / TCM és a komplementer medicina kapcsolata.

A komplementer medicina európai helyzetének (www.cambrella.eu) felmérése és kutatása után a NATO hasonló célú programja is befejeződött, amely igazolta a katonai orvosi alkalmazásban is a létjogosultságot.

A PTE ETK Egészségtudományi Doktori Iskolája három CAM témában is PhD képzést és fokozat elérést tett lehetővé hozzánk közeli témákban. Idén sikeresen védte meg disszertációját egyik kollegánk, remélhetőleg többen is követik példáját. A MAOT egyik szekciója a neurálterápiás munkacsoport, ennek újabb szakmai sikere, hogy idén 17 orvos kolléga szerzett képesítést ebben a témában a PTE ETK-n sok tanulás és gyakorlat után.

 

Ez évi találkozónk ismételten izgalmasnak ígérkezik, mert több kedves régi, külföldi barátot és oktatót is üdvözölhetünk sorainkban. Izgalmas, gyakorlati workshopok teszik színessé az ünnepi eseményeket: Érdekesnek ígérkezik a „3 tűs kezelési módszer, a SA AM akupunktúrás rendszer, vagy az újabb auriculoterápiás atlasz megismerése, amelyet a WHO is elfogadott.

Ezúton kérjük kollegáinkat, akik szívesen járulnak hozzá ismereteikkel a közös tudás-vagyon gyarapításához, hogy bátran készüljenek előadással jubileumi kongresszusunkra. A legjobb 3 előadás díjazásban részesül szponzorunk jóvoltából.

Az idei eseménynek kettős fénypontja lesz: tisztújító közgyűlésünk megválasztja a társaság vezetőit, akik remélhetőleg további sikereket érnek el a társaság céljainak elérésében.

Idei főbb témáink: akupunktúra, rehabilitáció, fájdalom, varia, workshopok.

Rendezvényünk akkreditációja orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak egyaránt lehetővé teszi a kreditpontok megszerzését.

Várjuk a vizsgázott természetgyógyászokat is akupresszúra, szemtréning, reflexológia témákkal előadókként és hallgatókként egyaránt, hiszen számukra is tartogat érdekességeket a kongresszus.

Ne mulasszuk el ezt a rangos és kiemelkedő eseményt, kedves Kollégáim!

Viszontlátásra Pécsett!

 

Prof. dr. Hegyi Gabriella                 Dr. Csiszár Róbert

MAOT elnök                                         MAOT főtitkár

 

Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (1989-)

Budapest, 1196. Petőfi u. 79. tel: 061-281-3035

info@maot.hu  /  www.maot.hu

FONTOS!

Tagdíj: Kérjük tagjainktól az éves tagdíj befizetését – amennyiben ezt még nem tették meg –  hiszen fejlesztéseinket csak ennek birtokában tudjuk folyamatossá tenni. Postai levelünk mellékleteként megküldjük a 2017. évre szóló tagdíj befizetéshez szükséges csekket, melyet – legkésőbb – 2017.év június 30.-ig kérünk teljesíteni. Tagdíj rendes tagoknak 6.000- forint, nyugdíjasoknak 3.000- forint.

Honlap: a kongresszus regisztrációs felületei hamarosan indulnak, amint működnek azonnal  értesítést küldünk!

Kinevezés: Prof. dr. Hegyi Gabriellát 2017. március 17.-én a PTE rektori tanácsa egyetemi tanárrá nevezte ki!Gratulálunk!

PhD megvédés: Gratulálunk dr. Szőke Henrik PhD-hallgatónak,  aki április 13.-án  sikeresen (94 %) megvédte disszertációját a Pécsi Egyetemen, az MTA székházban! – témavezető; Prof. dr. Hegyi Gabriella

Kínai szakmai gyakorlat – utazás: Örömmel tudatjuk, hogy a Hebei United University –  partner egyetemünk a PTE TCM Confucius Intézetben – ismét meghívott bennünket a VIII. Sino – Magyar Orvosi Konferencia keretében! Szeptember végén vagy október elején 11 napos kínai utat szervezünk, melynek a szakmai kórházi gyakorlaton kívül része a látnivalók megtekintése; Peking és környéke, Badaling, a kínai Nagy Fal, a Ming-kori sírok, a Nyári Palota és a Behai öböl is. Teljes ellátással, 3 csillagos szállodákkal, összesen 28 főt tudnak fogadni. A részvételi szándékot kérjük mihamarabb jelezni Bakos Nóránál (1-281-30-35), a korlátozott létszám miatt.

 

Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága

XXXII. Kongresszusa

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina Tanszék,

A PTE egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete

és a MAOT társ-szervezésében

„One belt-one road”

„Traditional Chinese medicine in the international practice

PÉCS 2017. szeptember 9-10.

www.maot.hu / kongresszus