maot logo
mail
MAGYAR AKUPUNKTÚRA ORVOSOK TÁRSASÁGA
Alapítva 1989
Categories Menu

Posted by on feb 26, 2017 in Hírek |

Dr. Pesztenlehrer István elhunyt…

Dr. Pesztenlehrer István elhunyt…

 

Ismét gyászol a MAOT….

Dr. Pesztenlehrer István, címzetes egyetemi docens életének 77. évében méltósággal és türelemmel viselt betegsége következtében elhunyt.

A MAOT elnökeként  12 évig vezette a Társaságunkat, de a sikeres 1992-es (de régen is volt!) ICMART Budapesten megrendezett világkongresszusa után az ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques) alelnökeként 2 évig, majd elnökeként 2 évig a nemzetközi szakmai életben is elismert szakember lett. 2003-ban átadta az elnöki pozíciót, de utána is lelkesen tevékenykedett, tanácsaival, jó politikusi érzékével segítette a jelenlegi vezetést. 2010-ben a Komplementer Szakmai Kollégiumi Tagozat mellé kinevezett szakmai Tanácsba választotta az egészségügyi vezetés, majd ennek elnöke lett a javaslatunkra.

Kényes és problémás esetekben is bölcs, okos meglátásainak, tanácsainak nagy hasznát vettük a szakma tisztaságának megőrzésében, céljai megvalósításában, amely nem rajta múlott, hogy nem teljesen valósult meg.

Milyen ember volt? Mélyen vallásos, bencés pannonhalmi neveltetése megalapozta ezt. Humánus, betegeiért odaadóan dolgozó orvosként a folytonosan változó és valljuk meg – az idősebbek számára egyre nehezebben tolerálható változások mellett is – humorral, emberi tartással és szeretettel figyelte a világot.

Két gyermeket nevelt fel odaadó feleségével, Éva asszonnyal, aki a MAOT adminisztrációjában is  segítette őt, támogatva és szilárd családi hátteret biztosítva.  Gyermekeiből az orvosi szakmát választó fia viszi – kiváló szemészként – tovább a lángot.

Ősszel, az ECIM Világkongresszuson találkoztunk vele, ahol számunkra újdonságként, megcsendesedve jelent meg… rosszat sejtettünk, de nem tudtunk semmit betegségéről.

Megismerve a komoly kórt, amely megtámadta, még felvette a harcot vele, élni akart….Kemoval 3-4 év, anélkül 2-3 hónap- mondták neki decemberben, hogy mennyire reménykedett igazolja, hogy a jogosítványát is meghosszabbította… Ő a kemót választotta, de az sem adott neki többet 2 hónapnál, sajnos….

Elvesztése fájdalmas, nemcsak családjának, hanem a mi kis közösségünknek is. Hiányzik nevetése, kritikus éles humora és személyében mindazon történés szemtanúja, amely Társaságunk 30 évében végigkísért minket jóban-rosszban, dicsőségben és elhallgatásban….

Drága Pista, most kedélyesen mosolyoghatsz ott fenn valahol és azt mondanád, “Hja, az élet ilyen, gyerekek…!”

Drága Pista, emléked bennünk él tovább….és  egyszer találkozunk….!

 

Pista 2015. dec.-ben szerkesztett és a Társaságnak küldött Újévi üdvözlete;

 

 

 

 

 

 

2015 március Pécs, a Konfucius Intézet megnyitása;

 

 

 

 

 

 

2015 MAOT kongresszus;

 

 

 

 

 

 

2013 MAOT kongresszusi vacsorán;

 

 

 

 

 

 

az ICMART bécsi kongresszusán;